A kosár jelenleg üres.
A termék a kosárba került!
Vásárlással kapcsolatos kérdések: +36/30-544-1339
Hétfőtől-péntekig 8-16 óráig.
Pick Pack Pont
Pick Pack Pont átvétel csak 1150 Ft.

19 999 Ft felett INGYENES!


Házhozszállítás
Házhozszállítás csak 1150 Ft.

19 999 Ft felett INGYENES!


AKCIÓS TERMÉKEK
LEGNÉPSZERŰBB TERMÉKEK
Újdonságok
Wet Platinum 1.0 fl.oz./30ml
2 029 Ft 1 623 Ft
MAXI WANACHI - PINK
7 390 Ft 6 281 Ft
LUXE - EXPLORE FUCHSIA
5 070 Ft 4 563 Ft

Homokóra alak - évszázadok óta a legszexibb - natalie.hu

Natalie.hu szexshop - Cikkek - Homokóra alak - évszázadok óta a legszexibb - natalie.hu

A homokóra testalkatú hölgyek váll- és csípő szélessége közel azonos, derekuk arányos ívben köti össze ezt a két részt. Tehát a nőies váll, a nagyobb mell, a deréknál jóval szélesebb csípő és a formás lábak tartoznak az alkat főbb jellemzői közé. 

A 90/60/90-es számhármas is jellegzetessége, azonban ezek nem minden esetben helytálló adatok (még megközelítőleg sem). A homokóra alkatnak különböző típusai léteznek, amelyekről - bár nincs kifejezetten nagy eltérés közöttük - érdemes említést tenni.

A három szám - a következő sorrendben - ezen adatokat jelölik: mell-, derék-, és csípőbőség. Mivel az egész-kétharmad-egész arány ritkán fordul elő (néhány centiméter eltérés szinte mindig van), ezeket az alkategóriákat különíthetjük el:

  • arányos, amikor a mell és derék mérete között maximum 10 centiméter eltérés van, optikailag nem szembetűnő;

  • mellben erősebb, amikor a mell kerülete maximum 20 centiméterrel nagyobb, mint a csípőjé;

  • csípőben erősebb, amikor a csípő kerülete 9-25 centiméterrel nagyobb, mint a mellé;

  • és a kanál, amikor a derék- és csípőbőség között jelentősebb eltérés van, a kanál domború részéhez hasonlatos ilyenkor a csípő és derék tájéka; szélesebb medencéjű hölgyek rendelkeznek kanál-homokóra alakkal (a körte és a homokóra alkat közötti átmenet).

Most, hogy már tudjuk a méreteket, ássuk bele egy kicsit magunkat a homokóra alak történeti hátterébe, pszichológiájába.

Már jóval a divatmagazinok előtti időkben is kedvelt volt ez a test alak: evolúciós pszichológusok szerint a szélesebb csípő a nő termékenységét jellemzi, hiszen a formásabb medencetájékkal rendelkezők könnyebben tudják kihordani gyermeküket (így a férfiak génállománya nagyobb eséllyel öröklődött tovább). Lássuk be, hogy - a szépségen kívül -  még ma is, a szülési beavatkozások fő korában, ez a legideálisabb alkat szülő nőknek.

A valaha létezett egyik legradikálisabb alakformáló eszköz is a homokóra alkat elérését szolgálta. A fűző több évszázadon keresztül a derékrész karcsúsítását segítette; a belső szervek eldeformálódása, az ebből adódó különböző betegségek, rosszullétek mind az intenzív formálásnak a következményei. (Sőt, a nők még állapotosan is hordták a fűzőket - ne is képzeljük el, milyen fejlődési rendellenességeknek volt melegágya a fűző.)

A művészet folyamatosan közvetítette az aktuális szépségideálokat; ezeket megvizsgálva arra következtethetünk, hogy a teltebb idomok mindig is kívánatosabbak voltak, nem csak gyermekvállalási (evolúciós), hanem gyönyörködtető szempontból is. Gondoljunk csak a - bár inkább alma testalkatú - willendorfi Vénuszra, de a még többek által ismert Coca Cola üvegpalackra is, melynek “nőies” formája a jamaicai nők alak ideálja lett annak piacra dobásakor - egészen máig.

A homokóra pedig jelenleg is a legnépszerűbb, minden nő ezen alkat elérésére törekszik. És ezzel kapcsolatban van is egy jó hírünk, hiszen bár alapvetően nem mindenkire ez az alkat jellemző, egészséges életmóddal és testmozgással a homokóra alak elérhető.

Az alak eléréséhez szükséges gyakorlatok egyéntől függenek, kifejezetten adott izomcsoportot/testtájékot erősítő vagy karcsúsító gyakorlat elemeket kell beilleszteni az edzésekbe. A mell hangsúlyozását egy jól megválasztott melltartóval, a csípő-derék formázását egy, a testet nem deformáló alakformáló fűzővel lehet még megoldani.

A homokóra alaktípus még annyiból is előnyös, hogy egy kisebb súlyfelesleg arányosan rakódik le, ami még formásabb idomokat eredményez. Így aki alapból ezzel a testalkattal rendelkezik, kevésbé kell odafigyelnie az étrendjére.

Ha lecsupaszítjuk a dolgot, a homokóra alak nem más, mint a kedvező testrész-kerületek együttese. Keveseknek adatik meg természetesen (talán épp ezért is olyan népszerű), azonban formázással szinte mindenki számára elérhető.

További cikkek

Visszajelzés küldése